В українських супермаркетах переписали ціни на гречану крупу, вершкове масло та сосиски. Цей продуктовий набір коштуватиме помітно дорожче, ніж минулого місяця. Про це свідчать дані моніторингу порталу "Мінфін".

Моніторинг показує, що ситуація з гречаною крупою залишається незмінною – продукт дешевшає. Що стосується вершкового масла та сосисок, то удар по гаманцях українців буде ще сильнішим.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на гречку

Середня вартість крупи знову знизилася – з 27,52 до 24,82 гривні за кілограм. Здешевлення стабільно спостерігається у торгових мережах ще з осені 2022 року. На даний момент ціни на гречку коливаються від 22,39 до 29,10 гривні за кіло в залежності від супермаркету.

Ціни на гречку. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

Ціни на вершкове масло

Олія вершкове "Яготинське 73%" подорожчало з 77,57 до 80,10 гривні за 200 грамів. Олія вершкове "Селянське 72,5%" обійдеться дещо дешевше - у середньому 70,10 гривні за 200 грамів.

Ціни на масло. Фото: скрін Мінфін

Ціни на сосиски

М'ясні продукти вже давно не тішать доступністю гаманця українців. Першого тижня квітня у супермаркетах зріс середній цінник на сосиски "Бащинський" - з 216,98 до 226,85 гривні за кілограм.

Ціни на сосиски. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, можна набирати не один кілограм: українців порадували падінням цін на капусту, моркву та цибулю.

Також наш портал інформував, м'ясо лише для багатих: супермаркети виставили нові ціни на яловичину, буженину та бекон.

Крім того, ми писали, з такими цінами опинимося на межі виживання: соняшникова олія, молоко та хліб витягнуть останні гроші.