Українським пенсіонерам можуть "подарувати" надбавку до пенсії у розмірі 20%. Для цього не потрібно мати жодних заслуг перед державою, а достатньо лише проживати у певному регіоні. Про це йдеться у матеріалі порталу "На пенсії".

До фахівців звернулася українка, яка вирішила змінити місце проживання та дізналася про можливість отримувати надбавку до пенсії за умови проживання у гірській місцевості.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

"Я переселенка з 2014 року, довгий час прожила у Харкові, але тепер хочу переїхати до родичів у Закарпатську область. Чула, що там пенсіонери отримують на 20% більше, чи це так і чи зможу я оформити таку доплату?", - поцікавилася жінка.

Справді, пенсіонери, які мешкають у гірських населених пунктах, які офіційно мають такий статус, можуть отримувати 20-відсоткову надбавку до своєї пенсії. Наприклад, якщо основний розмір пенсії особи 3000 гривень, то сума доплати – 600 гривень.

Популярні новини зараз

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Доставка пенсій. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що отримати надбавку можуть не лише постійні жителі гірських регіонів, а й переселенці-пенсіонери, які переїхали під час війни. Для цього людині необхідно звернутися до місцевого ЦНАПу чи інших органів влади, щоб оформити статус мешканця на території гірського населеного пункту та отримати відповідне посвідчення.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українським пенсіонерам зроблять подарунок "заднім числом": хто отримає додаткову виплату.

Також наш портал інформував, пенсіонерів можуть позбавити частини соцвиплати: про що обов'язково потрібно знати.

Крім того, ми писали, вийти на пенсію достроково у 2024 році: у ПФУ розповіли, хто може не чекати на 60-річчя.