Побутові споживачі повинні щомісяця передавати показники електролічильника – це гарант правильних платіжок. Проте деякі українці звільняються від цієї процедури.

Хто може не знімати щомісяця показники, розповіли фахівці Закарпаттяобленерго.

Електролічильник. Фото: скрін youtube

Передача показників є обов'язковою для всіх споживачів електроенергії. Втім, деякі українці можуть не робити цього – за них все зробить прилад обліку. Мова про нові смарт-лічильники, які автоматично передають дані оператору системи розподілу.

"Покази лічильника автоматично передаються з тих мікрорайонів чи населених пунктів, де проведена реконструкція систем обліку електроенергії з можливістю дистанційної передачі даних", - пояснили в обленерго.

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Електролічильник. Фото: скрін youtube

Споживачі можуть уточнити, чи передаються автоматично показники лічильника, звернувшись до свого оператора системи розподілу.

Варто зазначити, що смарт-лічильники деяким споживачам встановлюють безкоштовно, у рамках програм модернізації вузлів обліку. Але за бажання домогосподарство може самостійно ініціювати заміну лічильника, але вже власним коштом.

Раніше портал Знай повідомляв, поки одні мліють від платіжок, інші платять півціни: як зменшити витрати на електроенергію.

Також наш портал інформував, від цього залежать цифри у ваших платіжках: працівники обленерго попередили споживачів.

Крім того, ми писали, плату за роздруківку та доставку платіжок пропонують "повісити" на споживачів: у YASNO зробили заяву.