Один українець звернувся за допомогою до Пенсійного фонду у листопаді минулого року, але у нього постало питання: чи потрібно повторно звертатися, щоб отримати підтримку у 2024 році?

Відповідь на це питання виявилася не такою вже й простою. Співробітники Пенсійного фонду пояснили, що субсидія на паливо та комунальні послуги видається один раз на рік.

Субсидія, скріншот: YouTube

Якщо у вас вже було схвалено надання субсидії минулого року, то вона була розрахована до кінця цього року. Але що робити у новому році?

Щоб не втратити допомогу у 2024 році, необхідно знову звернутися до Пенсійного фонду України з новою заявою та декларацією про доходи та витрати.

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

У декларації зазвичай зазначаються доходи всіх членів сім'ї, а також інформація про витрати на комунальні послуги та паливо.

Оформлення субсидії

При цьому важливо заповнити всі поля заяви та декларації коректно та чітко, щоб уникнути затримок чи відмов у наданні субсидії.

Усі надані документи будуть розглянуті співробітниками Пенсійного фонду, і на підставі їхнього аналізу буде ухвалено рішення про надання субсидії на наступний рік.

Так що, навіть якщо торік вам вдалося отримати підтримку, не забудьте знову звернутися до неї цього року. Кожна копійка на рахунку важлива, особливо коли йдеться про збереження тепла та комфорту в будинку.

Нагадаємо, щоб не залишитися на вулиці, доведеться постаратися: як змінилися правила оформлення спадщини

Раніше ми писали про те, що у українців анонсували поетапне вивертання кишень: тарифи зростатимуть навесні та влітку.

Крім того, Знай.ua повідомляв про виживання за межею бідності: які пенсії дадуть українцям з недостатнім стажем