Український ринок праці в стані очікування: статичність у вакансіях та звільненнях. Незважаючи на це, підприємства, які планують зміни у штаті, все-таки існують. Згідно з опитуванням Національного банку, у промисловості та сфері послуг передбачається зменшення персоналу.

У сфері послуг 79% підприємств залишатимуть поточну кількість працівників, 9% найматимуть нових, а 13% планують звільнення. У сфері промисловості ці цифри складають відповідно 82%, 7% і 11%.

Роботодавці. Фото Freepik

Керівники будівельних підприємств вказують на незначне збільшення чисельності працівників. Так, 73% підприємств залишають поточну кількість працівників, 18% планують наймати нових, а лише 9% - звільнення. У сфері торгівлі 83% підприємств залишають кадри, 9% планують нові наймання, а 8% - звільнення.

За даними популярного порталу з пошуку роботи, у березні середня зарплата залишилася на рівні 20 тис. грн. Лідерами за зарплатами стали військові - вони отримували в середньому 70 тис. грн.

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Роботодавці, фото: varash.info

Серед цивільних професій найбільш високооплачуваними були медіабайєри (52,5 тис. грн.), водії-міжнародники (45 тис. грн.), ендодонтисти, рихтувальники, рієлтори (по 40 тис. грн.) та бізнес-аналітики (38 тис. грн.).

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua деяким українцям одноразово виплатять по 100 тисяч гривень: які документи потрібно подати

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, звільнення від оплати доставки газу: кому можна забути про другу платіжку

Також, Знай.ua писав про українцям виплатять фінансову допомогу з Європи: але для цього треба постаратися