Українці, які стикаються із труднощами оплати комунальних послуг, мають можливість отримати державну підтримку у вигляді житлової субсидії. Згідно з інформацією від Пенсійного фонду України, наближається час, коли все може змінитись, навіть розмір допомоги.

З 15 квітня 2024 року відбудеться зміна у підході до вирахування вартості тепла, газу та електроенергії при розрахунку субсидій. Це означає, що за квітень допомогу розрахують лише за 15 днів місяця.

Одержувачі субсидій. Фото: скрін youtube

Починаючи з 1 травня і до кінця вересня 2024 року, коли опалення зазвичай не використовується, субсидії будуть призначені автоматично для тих, хто їх отримував узимку, за умови, що не змінилися особисті чи фінансові обставини.

Якщо ж відбулися якісь зміни у майновому стані чи складі сім'ї, субсидії, які отримують, повинні повідомити про це місцеві органи Пенсійного Фонду України протягом 30 днів, щоб вони перерахувати субсидію.

Популярні новини зараз

"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються

Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Показати ще

Субсидії / фото

Субсидія призначається сім'ям в Україні, чиї витрати на комунальні послуги перевищують 15% загального доходу сім'ї.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua житлові субсидії з 1 квітня: що зміниться для отримувачів допомоги

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, головне за 31 березня: зміни у субсидіях, затоплення Троєщини, підвищення тарифів на світ та графіки відключення електрики

Також, Знай.ua писав про хто з українців залишиться без пільг у 2024 році