В Україні тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення можуть зрости слідом за цінами на електроенергію. Про це у коментарі "24 Каналу" розповів директор енергетичних та інфраструктурних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко.

У зв'язку з останніми російськими атаками ситуація в енергосистемі погіршилася, а збитки ще більші, ніж минулого року. У зв'язку із цим можуть переглянути тарифи на електроенергію для населення.

Комуналка. Фото: скрін youtube

Володимир Омельченко впевнений, що після подорожчання електроенергії на українців чекає ще один тарифний "сюрприз" - зростання цін на воду. За його словами, борги водоканалів перед енергопостачальниками є чи не найбільшими, тому підвищення цін для населення може стати єдиним виходом для підприємств.

Варто зазначити, що експерт з питань ЖКП Олег Попенко розповів, що проєкти нових тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення вже лежать на столі регулятора. Він упевнений, що запровадження нових тарифів – питання часу.

Популярні новини зараз

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

Платіжки за воду. Фото: скрін youtube

До речі, деякі водоканали ще з нового року збільшили плату за обслуговування споживачів за індивідуальними договорами. Здебільшого зміни торкнулися невеликих українських міст.

Раніше портал Знай повідомляв, платити доведеться навіть улітку: українцям готують нововведення щодо платіжок за опалення.

Також наш портал інформував, комунальні платежі чекають на радикальні зміни: українців закликали готуватися до інновацій.

Крім того, ми писали, нові правила передачі показників і оплати послуг: газовики попередили про зміни.