В Україні продовжують діяти старі тарифи на газ. Проте споживачі отримають квітневі платіжки із різними нарахуваннями. Кому доведеться заплатити більше, йдеться у даних порталу "ГазПравда".

Більшість споживачів отримають платіжки за квітень, розраховані за тарифом 7,96 гривні за кубометр. Однак не варто забувати, що попри домінування "Нафтогазу" єдиного тарифу на блакитне паливо в Україні немає. Є й інші постачальники, ціни яких варіюються від 7,7 до 9,99 гривні за кубометр.

Споживання газу. Фото: скрін youtube

Так, наприклад, клієнтам "Рітейл Сервіс" ТМ "СвітлоГаз" газ обійдеться найдорожче і квітнева платіжка, ймовірно, буде більшою, ніж у деяких інших споживачів.

Крім того, українці зобов'язані платити за доставку газу, а тариф на послугу скрізь різний. Залежно від регіону, вартість розподілу газу коливається від 0,38 до 2,39 гривні за кубометр. Найбільше доводиться платити жителям населених пунктів, де менше споживачів, адже витрати поділяються на кількість людей, які використовують ресурс.

Популярні новини зараз

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Платіжка за газ. Фото: скрін youtube

Ще для споживачів запровадили так звану "третю" платіжку – за обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж. Вартість даної послуги теж не є фіксованою та залежить від стану будинку та кількості мешканців.

Раніше портал Знай повідомляв, вистачить на газ, світло і воду: українцям дадуть грошей на оплату комуналки.

Також наш портал інформував, людям підвищення тарифів, олігархам та монополістам – радість: експерт пояснив, кому вигідно піднімати ціни.

Крім того, ми писали, можуть відключити воду та газ: українцям розповіли, хто має платити за перевірку лічильників у воєнний час.