З 2006 року жінка платила свої рахунки Нафтогазу без зволікання. Але 2022 року їй надійшло повідомлення про борг у 184 013 гривень! Що сталося?

Все почалося з того, що будинок жінки підключили до централізованого газопостачання та встановили лічильник. Про це розповів експерт у галузі ЖКГ та енергетики Олег Попенко.

Нафтогаз

Все здавалося нормальним до листопада 2022 року, коли "Нафтогаз" раптово виставив їй рахунок на астрономічну суму за спожитий газ.

При цьому рахунки про виявлені порушення або несплату послуг газу не було. Цікаво, що в особистому кабінеті на сайті "Нафтогазу" жінка бачила цю заборгованість, але не знала, за який період вона формувалася.

Популярні новини зараз

Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Дані про споживання газу, надані АТ "Київоблгаз", також були некоректними. За цими даними, жінка в листопаді спожила 23 314 кубометрів газу, хоча за попередні місяці показники були нульовими. Це, звичайно, здавалося дивним, враховуючи, що жінка не переставала платити за газ.

Гроші за платіжку, скріншот: Youtube

У 2021 році через підозри в несправності лічильника, його демонтували і відправили на експертизу. За результатами актів про порушення не складалося, а заборгованість за газ була відсутня.

У результаті суд ухвалив рішення на користь жінки. Нафтогазу довелося списати з її рахунку борг у розмірі 183 582 гривні. Суд дійшов висновку, що дані про споживання газу були неправдивими, а підстави для вимоги про плату заборгованості були необґрунтованими.

Отже, важливо завжди перевіряти свої рахунки і не упускати з уваги свої права, особливо коли йдеться про такі серйозні питання, як платежі за комунальні послуги.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що стосується не всіх: українцям дозволили отримати знижку на оплату газу, як це зробити

Вам варто дізнатися про газові платіжки за квітень: кому зі споживачів доведеться заплатити більше