Українські пенсіонери можуть отримувати різні доплати та надбавки від держави. Однак деяким особам похилого віку доведеться жити тільки на ту пенсію, що заробили. Про це йдеться у матеріалі "24 Каналу".

В Україні пенсіонери мають шанс отримувати не лише пенсію, а й різні "бонуси" до неї. Наприклад, існують вікові надбавки. Однак законодавством встановлено чіткі правила, які обмежують коло осіб, які мають право на такі доплати.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Так, згідно із чинним законодавством, доплата за віком призначається автоматично з дня досягнення 70-річного віку. При цьому немає різниці, який тип пенсії отримує людина, за яким законом її було призначено, а також скільки стажу у пенсіонера чи продовжує вона працювати.

Однак є й конкретне обмеження. Отримувати надбавки за віком не мають права пенсіонери, які мають загальний розмір виплати з урахуванням усіх доплат та бонусів, становить більше 10 340 гривень.

Популярні новини зараз

"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Показати ще

Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Розмір надбавки з 70 років становить 300 гривень. Далі її розмір збільшується: з 75 років плюс 156 гривень, разом розмір доплати – 456 гривень. Починаючи з 80 років, пенсіонеру додають ще 114 гривень і розмір доплати збільшується до 570 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, грошова допомога на три місяці: пенсіонерів порадують додатковою копійкою.

Також наш портал інформував, яку пенсію вигідніше оформляти – за інвалідністю чи віком: важливе роз'яснення.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, пенсія та пільги: українцям нагадали про важливу довідку при виході на заслужений відпочинок.