Забудьте про черги! Щоб перевірити свій медичний висновок тимчасової непрацездатності або електронний лікарняний, вам не потрібно відвідувати медичний заклад. Не потрібно навіть виходити з дому – достатньо відвідати декілька онлайн-порталів, і вже за кілька хвилин ви дізнаєтесь всю необхідну інформацію. Як саме – розкажемо у нашій публікації.

Медичний висновок тимчасової непрацездатності (МВТН) та електронний лікарняний - це два різних документи, але їх можна перевірити в режимі онлайн усього за кілька кроків.

Лікарняні, скріншот: YouTube

Як перевірити висновок тимчасової непрацездатності

Щоб скористатися цією послугою, спочатку потрібно авторизуватися на порталі "Дія" або зареєструвати обліковий запис за допомогою електронного підпису.

Популярні новини зараз

Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Показати ще

Після успішної автентифікації на порталі, вам буде запропоновано заповнити спеціальну онлайн-форму для перевірки інформації про ваш МВТН. В цій формі потрібно буде вказати номер медичного висновку про тимчасову непрацездатність, РНОКПП пацієнта, а також серію та номер паспорта або номер ID-картки. Після цього слід натиснути кнопку "Знайти". Вам буде надано інформацію про ваш медичний висновок, дата його створення, термін дії, номер документа та заклад охорони здоров'я, що його видав.

Як перевірити е-лікарняний

Це можна зробити на сторінці Пенсійного фонду України. Увійдіть до особистого кабінету застрахованої особи, перейдіть у розділ "Мої листки непрацездатності" і переконайтеся, що інформація про ваш лікарняний відображається.

Якщо інформація про лікарняний недоступна, перевірте правильність даних, наданих вашим роботодавцем, і, у разі потреби, зверніться до лікаря для уточнень та виправлень.

Раныше портал Знай розповідав, що "Укрпошта" запустила безкоштовну послугу, яка спростить життя пенсіонерів

Нагадаємо: За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою