Українські пенсіонери можуть отримувати різні "плюшки" від держави. Щоправда, вони доступні не для всіх громадян похилого віку. Про які бонуси йдеться, говориться у матеріалах Пенсійного фонду.

Деякі пенсіонери можуть отримати дуже приємну "плюшку" у вигляді знижки на житлово-комунальні послуги у розмірі 100%. Проте пільга доступна лише тим, хто працював за певною спеціальністю та проживає у сільській місцевості. Для оформлення такої допомоги пенсіонер має особисто подати заявку до органів ПФУ.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Пенсіонери, які не мають права на таку пільгу та не можуть самостійно оплачувати комуналку, можуть звернутися за житловою субсидією. До органів ПФУ подається пакет документів, зокрема, декларація про доходи, довідка про склад домогосподарства.

ПФУ. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Також українці, які офіційно вийшли на заслужений відпочинок, можуть розраховувати на пільговий проїзд у громадському транспорті. Також така можливість стосується і залізничного транспорту, але лише заміського сполучення.

Крім того, пенсіонери мають право на безоплатну або частково безоплатну юридичну допомогу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима.

Також наш портал інформував, чи зміниться розмір пенсії по інвалідності у квітні 2024 року: як її порахувати та яка вона сьогодні.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, пенсіонери залишаться без виплат? Через одну просту "помилки" українці можуть позбавити себе допомоги.