В Україні почала надходити у продаж рання капуста місцевого виробництва й цінники приємніші, ніж минулого року. У той самий час спостерігається здешевлення огірків, але незначне. Про це свідчать дані проєкту EastFruit та порталу "Мінфін".

Перші партії ранньої капусти українського виробництва з'явилися вже на ринку. Сезон розпочався приблизно в той же період, що й минулого року, проте ціни помітно відрізняються.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Так, згідно з даними моніторингу, білокачанна капуста врожаю 2024 року надходить у продаж за ціною від 20 до 25 гривень за кілограм. У середньому це на 40% дешевше, ніж в аналогічний період минулого року.

Також на ринку зберігається присутність імпортної ранньої капусти та ціни на неї стрімко падають, оскільки українські господарства почали пропонувати до продажу свою продукцію. Середня вартість імпортної капусти відповідає ціновому діапазону на місцеву продукцію – від 20 до 25 гривень за кіло.

Популярні новини зараз

Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення

Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Показати ще

Овочі, скріншот: YouTube

Ціни на огірки та зелену цибулю

У супермаркетах фіксується зниження середньої вартості огірків, проте ціни все ще сильно "кусаються". Так, гладкі огірки подешевшали з 142,50 до 122,70 гривні за кілограм. Огірки "Естафета" втратили у ціні близько 50 гривень та продаються в середньому по 155,38 гривні за кілограм.

Ціни на огірки. Фото: скрін Мінфін

В той самий час зелена цибуля коштуватиме українцям дорожче. Середня вартість збільшилася приблизно на 3 гривні – до 37,20 гривні за 100 грамів. Цибуля порей також додала в ціні - 141,95 гривні за кіло.

Ціни на зелену цибулю. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, новий ціновий поріг: скільки заплатимо за картоплю, ріпчасту цибулю і моркву.

Також наш портал інформував, від суми в чеку волосся дибки стануть: супермаркети оновили ціни на ковбасу, сало та сосиски.

Крім того, ми писали, холодильник пустим не залишиться: супермаркети порадували цінниками на деякі молочні продукти.