Останнє дослідження, проведене Європейською Бізнес Асоціацією разом з аналітиком Тетяною Пашкіною, показало обнадійливі зміни на українському ринку праці. Зокрема, було виявлено, що багато роботодавців планують підвищувати заробітні плати своїм працівникам у наступному році.

Згідно з результатами опитування, більшість роботодавців, а саме 72%, мають намір переглянути та підвищити заробітні плати своїм співробітникам до кінця 2024 року.

Зарплата у конвертах, фото: 1news.com.ua

Цей перегляд заробітних плат виявився досить суттєвим. Згідно з даними опитування, 39% компаній планують підняти зарплати своїм співробітникам на 11-15%.

Це означає, що при середній зарплаті 2023 року, яка становила приблизно 17440 гривень, працівники цих компаній можуть очікувати на зростання доходу від 1919 до 2616 гривень.

Популярні новини зараз

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні

Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект

З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися

Показати ще

Також чимала кількість роботодавців, а саме 28%, планують підвищити зарплати на 6-10%. Це означає, що працівники можуть отримати додатково від 1047 до 1744 гривень щомісяця.

Окрім того, 13% компаній розглядають можливість підняти зарплати на 16-20%, що може принести їх співробітникам збільшення доходу від 2791 до 3488 гривень на місяць.

робота

Треба зазначити, що є невелика частина роботодавців (2%), які вирішили значно підвищити зарплати своїм співробітникам — на більше ніж 21%. Такі компанії можуть збільшити місячний дохід своїх працівників на понад 3663 гривні.

Це показує, що навіть у складні часи деякі роботодавці зберігають оптимізм і готові інвестувати в своїх працівників, що в свою чергу свідчить про поступове відновлення економіки та адаптацію до нових умов, зумовлених військовими діями.

Нагадаємо, зарплата зросте до 16 тисяч гривень: українців обнадіяли квітневим підвищенням

Раніше ми писали про те, що зростання зарплат під час війни: чого чекати українцям