Українець добився перерахунку вартості спожитого тепла від КП "Полтаватеплоенерго". Як стверджується, підприємство встановило завищені тарифи, всупереч мораторію. Про це повідомили у пресслужбі Полтавського апеляційного суду.

Житель Кременчука подав позов до суду проти "Полтаватеплоенерго" для перерахунку вартості спожитої теплоенергії. Суд задовольнив позов громадянина та зобов'язав підприємство здійснити перерахунок вартості наданих послуг за період з листопада 2022 року до 29 квітня 2024 року за тарифами, які діяли станом на 24 лютого.

Платіжки за тепло. Фото: скрін youtube

Зазначається, що після руйнування Кременчуцької ТЕЦ, КП "Полтаватеплоенерго" мало надавати опалення та гарячу воду мешканцям Кременчука за незмінними тарифами, встановленими на 24 лютого 2022 року. Проте підприємство вирішило нехтувати законом про мораторій на підвищення тарифів.

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Показати ще

Варто нагадати, що в Україні діє мораторій, який забороняє підвищення тарифів на гарячу воду, опалення та газ для населення. За прогнозами Нацбанку, його скасування може відбутися вже у 2025 році й це призведе до поетапного зростання тарифів на перераховані вище комунальні послуги.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у гаманцях вітер гулятиме: експерти прогнозують масштабне зростання тарифів на комуналку.

Також наш портал інформував, забудете про завищені платіжки: що потрібно зробити, якщо встановлено квартирний лічильник води.

Крім того, ми писали, комуналка розорить не одну сім'ю: українцям анонсували одразу потрійний удар по гаманцях.