Побутові споживачі можуть віддавати скромніші суми за електроенергію. Для цього не обов'язково переходити на тотальну економію чи встановлювати двозонний лічильник. Про це повідомляють фахівці "Закарпаттяобленерго".

Українці, які прислухаються до порад енергетиків, можуть відчутно зменшити свої платіжки за електроенергію. Фахівці дали кілька простих правил експлуатації енергоємних приладів, які є майже в кожному будинку.

Платіжка за електроенергію, кадр з відео

По-перше, працівники обленерго рекомендують використовувати функцію "відкладений старт", щоб техніка працювала у нічний час. Це розвантажить енергосистему, а якщо встановлено двозонний лічильник, то ще й гаманець.

При використанні пральної, посудомийної машини та бойлера варто використовувати параметр Eco (Ecomode) Energy Saving. Він дозволить раціонально споживати електроенергію та воду.

Популярні новини зараз

На українців чекають додаткові квитанції: комуналка ще більше випатрає гаманці

В Україні знову індексують пенсії: цифри та прогнози

Повістки поштою: хто точно не отримає запрошення у ТЦК

Соціальна допомога за новими правилами: платитимуть тим, хто раніше і не сподівався

Показати ще

Пральна машина. Фото: скрін youtube

Пральні та посудомийні машини необхідно використовувати у режимі повного завантаження. Також необхідно регулярно обслуговувати електротехніку.

Під час прання краще вибирати не високий температурний режим, наприклад, 30 градусів. Такий крок дозволить зменшити споживання електроенергії, адже пристрою не доведеться сильно нагрівати воду.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, подорожчання електроенергії: споживачам дали шанс пом'якшити удар.

Також наш портал інформував, електрочайник, холодильник та пилосос: як користуватися, щоб зменшити рахунки за світло.

Крім того, ми писали, підвищення тарифів на світло може торкнутися не всіх українців: над ким зжаляться.