Цього року мінімальну заробітну плату в Україні підвищили 1 січня і 1 квітня, незважаючи на повномасштабне вторгнення. Варто знати, чи буде зростання мінімальної зарплати для українського населення і наступного року.

Про це розповідає "На пенсії".

Як зміниться мінімальна зарплата наступного року

Як стверджує депутатка від партії "Слуга народу" Леся Забуранна, розмір мінімальної заробітної плати 2025 року досягне рівня 9 тисяч гривень.

Зарплатня в конверті / фото: Freepik

"Ми в бюджетному комітеті багато спілкуємося з Міністерством фінансів щодо критичної необхідності перегляду соціальних стандартів і зараз дискусія про те, щоб наступного року було чергове підвищення мінімальної зарплати приблизно до 8 400 гривень і наприкінці року або на початку наступного до 9 тисяч гривень", – сказала вона.

Популярні новини зараз

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

За словами депутатки, на початку 2022 року розмір мінімалки становив 6500 гривень, проте, за останні 2 роки інфляція склала приблизно 37%. Тобто, якщо порахувати, то мінімальна заробітна плата повинна становити 8900 гривень.

Зарплата у конвертах, фото: 1news.com.ua

До того ж, депутатка заявила, що слід враховувати і той факт, в якому стані зараз перебуває бюджет України. За її словами, зараз на всі соцвиплати, зарплати і пенсії виділяються гроші з міжнародної допомоги. Вона вважає, що зараз Україні потрібно розмовляти з міжнародними партнерами стосовно побажань і можливостей.

Нагадаємо, що в Україні співробітникам планують підвищити рівень заробітної плати.

Як повідомляли раніше, скільки заплатять українцям, яких мобілізували до складу ЗСУ.

Як писав "Знай" раніше, як можна довести свій стаж роботи, не маючи трудової книжки.