В Україні фіксується значне коливання цін на цибулю, буряк та часник. Про це свідчать дані проєкту EastFruit та порталу "Мінфін".

Фермери підвищили ціни на цибулю в середньому на 39%. Продукція пропонується на продаж по 12-18 гривень за кілограм. Таке значне подорожчання сталося через виснаження запасів цибулі у господарствах та деякого пожвавлення торгової активності.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Виробники відзначають, що більш істотно підняти ціни поки що не вдається, оскільки покупці часто залишаються незадоволеними якістю продукції. Подальше підвищення цін може і не відбутися, оскільки якість цибулі стрімко погіршується.

Варто зазначити, що незважаючи на суттєве подорожчання цибулі зараз у середньому на 64% доступніше, ніж на початку травня минулого року.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Овочі. Фото: скрін youtube

Ціни на буряки та часник

В українських супермаркетах помітно зросла вартість буряка. Середній цінник збільшився із 21,23 до 28,50 гривні за кілограм. У деяких торгових мережах коренеплід пропонується дорожче за 31 гривню за кіло.

Ціни на буряк. Фото: скрін Мінфін

Коливання цін зачепило і часник, але в цьому випадку відбулося незначне здешевлення. Середня вартість товару знизилася з 196,18 до 195,25 гривні за кіло. Молодий часник більш доступний – у середньому 151,90 гривні за кіло.

Ціни на часник. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, фрукти вже на вагу золота: українців налякали новими цінами на банани, яблука та лимони.

Також наш портал інформував, ціни перекинулися "з ніг на голову": скільки заплатимо за вершкове масло, макарони та сардельки.

Крім того, ми писали, радіти нема чому: експерти дали невтішний прогноз щодо цін на продукти в Україні.