Згідно з результатами опитування Національного банку, деякі українські компанії планують змінити чисельність штату, і ці плани в основному негативні.

Звільнення планують 17,6% компаній, що у понад 1,5 рази більше, ніж кількість тих, хто має намір збільшити свій штат.

робота

Серед підприємств сільського, рибного та лісового господарств 86,5% підприємств планують залишити свою поточну кількість працівників без змін. Тільки 4,2% збираються наймати нових співробітників, тоді як 9,4% планують звільнення.

А от у сфері видобувної промисловості звільнення може стати реальністю для третини працівників. Та й більшість підприємств у сфері енергетики теж розглядають можливість звільнень.

Популярні новини зараз

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Бандитський Львів: хто такий Богдан Копитко, авто якого підірвали і розстріляли невідомі

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

На підприємствах переробної промисловості збереження чисельності персоналу залишається в приоритеті. У той же час, на будівельних підприємствах ситуація трохи складніша: понад половина компаній планує звільнення, що значно перевищує кількість тих, хто готовий збільшувати штат.

У сфері транспорту та поштової діяльності підприємства в основному планують зберегти поточну кількість працівників, але також є певна готовність до найму нових працівників.

У сфері торгівлі спостерігається оптимізм стосовно майбутнього, оскільки планується приймати на роботу більше людей, ніж звільняти. Це добра новина для тих, хто шукає роботу в цьому секторі. Загалом, більшість компаній тут буде тримати своїх працівників на місцях.

Однак більше половини українців не задоволені рівнем заробітної плати, яку пропонують роботодавці. Цікаво, що більшість українців не бажають знижувати свої зарплатні вимоги, навіть якщо це ускладнює пошук нової роботи.

Нагадаємо, Ветерани можуть безкоштовно здобути нову професію

Раніше ми розповідали, що Більше не чоловіча професія: жінок відправлять на мінні поля у якості саперів