У Верховній Раді України зареєстровано законопроект про наслідування боргів у разі смерті родичів. Якщо закон буде ухвалено, українці вже не мають змоги відмовитися від спадщини, якщо покійний спадкоємець має зобов'язання перед кредиторами.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, такі дії вважаються "порушенням принципів моральності та сумлінності у цивільних правовідносинах", оскільки спрямовані на приховування активів, які можуть бути вилучені кредиторами померлого.

Гроші, борги / фото: Instagram

Слід звернути увагу! Закон визнає, що родич померлого, який постійно проживав з ним на момент відкриття спадщини, прийняв спадок, якщо не заявив у нотаріуса про відмову від нього.

Час цього – 6 місяців із моменту смерті спадкоємця.

Популярні новини зараз

Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

Якщо особа прийняла спадщину, будучи спадкодавцем із заборгованістю, йому доведеться розрахуватися за цей борг.

Борги, 24 канал

Спочатку потрібно буде заблокувати банківські картки померлого родича та надати свідоцтво про смерть. Це може бути оригінал або нотаріально завірена копія.

Таким чином, відсотки по покійному кредиту, що перебуває, не будуть нараховуватися, і спадкоємець буде зобов'язаний сплатити тільки основну суму боргу.

Крім того, ми повідомляли, заплатіть за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів

Знай.ua також писав, пропустіть момент - залишитеся без спадщини: коли потрібно звернутися до нотаріуса