Субсидії в Україні допомагають людям, що мають фінансові труднощі, оплачувати комунальні послуги. Щоб отримати цю державну підтримку, потрібно подати відповідні документи до визначених установ.

Суму субсидії розраховують щомісяця до 25-го числа, а рішення про надання субсидії приймається протягом наступних 10 днів. Заяву можна подати в територіальні органи Пенсійного фонду, виконавчі органи місцевих рад або ЦНАП.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Є можливість відправити документи поштою, електронною поштою або подати їх онлайн на сайті ПФУ. Заповнена заява на отримання пільг для оплати комунальних послуг, твердого палива або газу.

Треба зробити копії документів, що підтверджують право на отримання пільг для вас і вашої сім'ї, з обов’язковим пред’явленням оригіналів. Потім, підготувати копію документа про реєстрацію в якості платника податків і звичайно паспорт громадянина України.

Популярні новини зараз

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Показати ще

як отримати субсидії

Відповідь про призначення субсидії можна отримати особисто, поштою, електронною поштою або через вебсайт ПФУ. Подавати на субсидію можуть тільки особи, які не здатні самостійно сплачувати за комунальні послуги.

Ця інформація допоможе вам зрозуміти, як звернутися за допомогою та правильно оформити всі необхідні документи.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що для заробітчан вводять важливі зміни

Вам буде цікаво дізнатися усе в житті купується, навіть роки роботи: скільки українцям треба заплатити за місяць страхового стажу