Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які уважно стежать за своїми платіжками з комуналки, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що багато українців у травні 2022 року в автоматичному режимі "змінили" постачальника газу з регіональних газзбутів на державний Нафтогаз.

Однак багато споживачів дізналися про це пізно та заплатили за травень старому постачальнику. Автоматично переплату ніхто не повернув, тож людям довелося писати заяви у газзбути.

Комусь гроші повернули, а комусь ні. Офіційної статистики щодо цього, на жаль, не існує. Про це повідомляє консультаційний центр "ГазПравда".

Тарифи на газ Фото: скрін youtube

Енергетичний регулятор НКРЕКП повернувся до цієї теми та оприлюднив інструкцію, як повернути переплату. Споживачам рекомендують спочатку писати заяву до газзбуту, а якщо той не поверне кошти – звертатися до НКРЕКП.

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Показати ще

Заяви повинні містити особисті дані, суму переплат, номер особового рахунку та банківські реквізити. До них слід додати копії ідентифікаційного коду, паспорта та довідки з банку. Заяву до газзбуту слід надсилати рекомендованим листом, а копію повідомлення про вручення додати до звернення до НКРЕКП.

"Якщо вам газзбут досі не повернув переплату - маєте шанс домогтися справедливості та повернути гроші. Для цього слід набратися терпіння, написати одну чи дві заяви та зібрати всі необхідні копії документів", - робить висновок ГазПравда.

Тарифи на газ / фото: Pixabay

Регулятор попереджає газзбути-порушники про відповідальність – від штрафів до анулювання ліцензії. Незважаючи на це, за два роки з травня 2022-го не всі переплати повернуто споживачам.

Нагадаємо, в Україні пенсіонерам "дозволили" не платити за доставку газу: деталі важливої ​​заяви.

Раніше повідомлялося, що доставка газу: чи можуть пенсіонери та інші вразливі категорії не платити.

Також, кип'ятити не доведеться? В Україні визначилися з "літніми" цінами на гарячу воду.