Минулий рік був вдалим для українських компаній, які займаються страхуванням життя в Україні. Їх активи, які включають усі грошові кошти, вкладення та інші цінності, значно зросли.

За інформацією від Національного банку України, компанії, що займаються страхуванням життя, збільшили свої активи на 4% за останні три місяці, а за весь рік – на 17%. Це значно більше в порівнянні з компаніями, що страхують інші ризики, які збільшили свої активи лише на 1% за рік.

Компанії страховиків,скріншот Preview and focal point

На ринку страхування життя в Україні одним з лідерів є компанія "Метлайф", у якої понад 900 тисяч клієнтів. За нею на ринку також велике місце займають компанії "Arx life" та "TAS Life". Якщо подивитись на десять найбільших компаній, що пропонують страхування життя, то вони разом мають близько 2,3 мільйона застрахованих осіб.

Журналісти "Мінфін" досліджують, чи може накопичувальне страхування стати хорошою альтернативою традиційним пенсійним програмам. Страхування життя можна розділити на два основні типи: ризикове та накопичувальне.

Популярні новини зараз

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Оформлення документів, фото: ПФУ

Ризикове страхування життя - тут ви платите невеликі суми регулярно. Якщо станеться неприємність (наприклад, смерть або травма), то виплати зазвичай значно перевищують те, що ви вже заплатили. Але якщо таких випадків не сталося, то гроші не повертаються.

Накопичувальне страхування життя - крім захисту від ризиків, цей тип страхування дозволяє вам накопичувати гроші. Внески, які ви платите, частково йдуть на накопичення, яке ви можете отримати після закінчення терміну договору або використовувати як пенсію.

Нагадаємо, спеціальні страхові програми: як захистити майно під час військового стану

Вам буде цікаво дізнатися без цієї довідки автомобілістам буде складно за кордоном