Страховий стаж для виходу на пенсію заробити дуже не просто, а часом і те, що вдалося нагромадити, можуть не зарахувати. Чи можна залишитися без стажу через неточності у трудовій книжці, пояснили у Пенсійному фонді України.

До ПФУ звернувся українець, якого схвилювала нечітка печатка у трудовій книжці, проставлена ​​за один із періодів роботи. Він поцікавився, чи це може стати причиною для не зарахування страхового стажу.

ПФУ. Фото: скрін youtube

Фахівці відомства пояснили, що навіть якщо у трудовій книжці вказано неточні записи, при розрахунку стажу беруться дані з електронних реєстрів. Якщо вони вносилися роботодавцем, жодних проблем не виникне.

Оформлення пенсії, фото: Facebook

Популярні новини зараз

Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця

Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки

Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому

Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон

Показати ще

"У випадках, коли в трудовій книжці відсутні необхідні записи або містяться неправильні чи неточні записи про періоди роботи, для підтвердження стажу обов’язково приймаються дані, наявні в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування", - йдеться у повідомленні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як отримати субсидію, якщо ви квартирант: ПФУ поділився інструкцією.

Також наш портал інформував, пільги на комунальні послуги: що потрібно зробити, щоб не залишитися без державної допомоги.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, немає стажу, хоч і працювали багато років: українців попередили про те, як довести свою працю.