У столиці розпочалися заходи щодо виявлення та контролю поширення шкідливих організмів, які можуть завдати шкоди рослинам. Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби у Києві вирішили застосувати спеціальні феромонні пастки для моніторингу ситуації.

21 травня 2024 року державні інспектори розпочали встановлення таких пасток на території ландшафтного заказника "Озеро Вербне" в Оболонському районі. Перші пастки призначені для виявлення небезпечного шкідника – вузькозолатки ясенової смарагдової.

Міський парк / фото: скріншот Youtube

Протягом року фахівці стежитимуть за поширенням низки карантинних видів комах, серед яких вузькозолоті березові та ясеневі, вусачі різних видів, західний квітковий трипс, капровий жук, середземноморська плодова муха та тютюнова білокрилка.

"Феромонні пастки – це спеціалізовані міні-контейнери, які використовуються для заманювання та вилову комах за допомогою відповідного запаху", - заявляють у Держпродспоживслужбі.

Популярні новини зараз

В Україні "заморожують" виплати на 3 роки: як зміниться реальний розмір пенсій та зарплат

"Заморозки не буде": відома тарологиня відповіла, коли припиняться обстріли, і якою буде осінь 2024

Паралельні світи існують і ми живемо в одному з багатьох — фізики провели вражаюче дослідження

Чоловік знайшов 2,5 млн грн у банках від какао, але не зміг їх витратити: навіть банку не потрібні

Показати ще

Вони ефективно "заманюють" лише тих представників фауни, чиї феромони застосовують у пастці. Такий метод дозволяє виявляти шкідників та визначати місця їх поширення для вжиття необхідних заходів щодо локалізації та ліквідації.

Парк "Вічна Слава". Фото: скрін youtube

Систематичний моніторинг із застосуванням феромонних пасток допомагає своєчасно реагувати на появу карантинних організмів та запобігати поширенню шкідників серед зелених насаджень міста. Це важливий крок для збереження екосистеми столиці.

Нагадаємо, українці скаржаться на "недоторкані" будинки при відключеннях світла

Як повідомляв "Знай.ua", як заощадити майже 5 тисяч гривень на дитячому садку в Києві

Знай.ua писав, втомлені і злі українці збунтувалися через "світлове шоу" в столиці вночі: YASNO спробували виправдатися