Через повномасштабне вторгнення багато громадян України були змушені шукати притулок за кордоном. У них може виникнути потреба у складанні заповіту, щоб забезпечити майбутнє своїх близьких в разі непередбачуваних обставин.

По-перше, для цього ви можете звернутися за посвідченням заповіту до консульських установ України, які мають право вчиняти нотаріальні дії за кордоном. Консульські установи діють відповідно до вимог законодавства України і можуть посвідчити ваш заповіт згідно з установленими правилами.

Заповіт. Фото Pexels

По-друге, у випадках, передбачених чинним законодавством, ви можете звернутися до іноземних нотаріусів або органів, які мають відповідні повноваження відповідно до законів іншої країни. У такому випадку ваш заповіт буде посвідчений з урахуванням законів та вимог країни, де ви перебуваєте.

Варто зазначити, що всі складені заповіти, а також їх зміни чи скасування, підлягають обов'язковій реєстрації у Спадковому реєстрі через Міністерство закордонних справ України.

Популярні новини зараз

Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

Показати ще

Під час подання заяви на посвідчення заповіту консульською установою України, заповідач повинен пред’явити паспорт або інший документ, який засвідчує його особу. Це необхідно для встановлення особи та підтвердження правомочності складення заповіту.

Закон України "Про міжнародне приватне право" встановлює, що здатність особи на складання та скасування заповіту, а також форма заповіту і акта його скасування, регулюються правом країни, у якій спадкодавець мав постійне місце проживання в момент складання або смерті. Це означає, що формальності, вимоги та правила створення та скасування заповіту визначаються законодавством країни, де цей процес відбувається.

Раніше ми розповідали, що Вони точно залишаться без броні: хтось із українців гарантовано потрапляє під мобілізацію з 18 травня

Нагадаємо, У Верховній Раді назвали ціну бронювання чоловіків