30 травня Кабінет Міністрів України планує затвердити нові правила оплати електроенергії, що може серйозно вплинути на гаманці багатьох громадян. За інформацією РБК-Україна, з 1 червня тарифи за електроенергію зміняться: за споживання понад 100 кВт на місяць доведеться платити на 80% більше.

На даний момент тариф складає 2,64 грн за кіловат-годину, яка не зміниться для споживання до 100 кВт. Проте, якщо перевищуватиме цей поріг, новий тариф коштуватиме 4,8 грн за кіловат-годину.

Тарифи на електроенергію / фото: Freepik

Таким чином, при споживанні 100 кВт на місяць сума за електроенергію залишиться незмінною і складе 264 гривень. Але якщо споживати 200 кВт, сума зросте до 744 гривень замість нинішніх 528 гривень.

Таку систему диференційованих тарифів вже застосовували в Україні до 1 червня 2023 року. Тоді споживачі платили за перші 250 кВт за 1,44 грн за кіловат-годину, а за перевищення цього обсягу – по 1,68 грн за кіловат-годину.

Популярні новини зараз

Школярам встановлять нові правила відвідування уроків: за що суворо каратимуть

Українцям запропонували перейти на новий тариф: зменшить рахунки за світло

В українців почнуть вилучати машини для армії: хто під загрозою

Чоловік знайшов 2,5 млн грн у банках від какао, але не зміг їх витратити: навіть банку не потрібні

Показати ще

Потім тариф став єдиним – 2,64 грн за кіловат-годину, незалежно від обсягу споживання.

Тарифи на електроенергію / фото: Freepik

Плани уряду також включали розгляд варіанта простого підвищення тарифу до 3,96 грн. за кіловат-годину. Однак у результаті було вирішено запровадити диференційований підхід, щоб, за словами джерела видання, забезпечити справедливий розподіл навантаження на різні категорії споживачів.

А ми нагадуємо, не лише світло, а й розваги дорожчають: що вдарить по кишені українців

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що заощаджуєте мало, заплатіть - дуже багато: українців закликали не робити цього ні в якому разі

Вам буде цікаво дізнатися, з інших беруть кілька тисяч: кому з українців задарма встановлять двозонні електролічильники