Весілля – один з найщасливіших моментів життя. Але чи можна прискорити цю подію, прийти до РАЦСу й одразу розписатися? Юрист Радіон Кирилкін пояснив, як це можливо під час воєнного стану.

У зв'язку з тим, що багато чоловіків служать у Збройних силах України, виникли певні труднощі з реєстрацією шлюбів. Держава вирішила полегшити цей процес, дозволивши реєстрацію шлюбу в день звернення до РАЦСу.

Весілля. Фото з відкритих джерел

Адвокат Радіон Кирилкін детально пояснив умови, за яких можливо одружитися без очікування стандартного періоду часу. За його словами, зазвичай згідно зі статтею 32 Сімейного кодексу України, шлюб реєструється через місяць після подання заяви. Однак, існують вагомі причини, за яких цей термін може бути значно скорочений.

Юрист пояснив, що шлюб може бути зареєстрований у день подання заяви у випадках, таких як вагітність нареченої, народження дитини або небезпека для життя одного з партнерів. Це дозволяє парам не чекати місяць, а одразу офіційно закріпити свої стосунки.

Популярні новини зараз

Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Показати ще

7 березня 2022 року уряд ухвалив постанову № 213, яка дозволяє реєстрацію шлюбу без присутності одного з партнерів, якщо той є учасником воєнних дій. У квітні 2023 року на офіційному сайті Мін’юсту з’явилася інформація про введення воєнного стану, що спрощує процес ще більше.

— Державна реєстрація шлюбу відбувається у день подання заяви або у будь-який інший день за бажанням наречених протягом одного місяця, – наголосив юрист.

Для тих, хто бажає одружитися швидко та без зайвих клопотів, існує можливість скористатися послугою "Шлюб за добу". Як це працює?

  1. Зверніться до організатора реєстрації шлюбу.
  2. Виберіть дату і час церемонії.
  3. Укладіть договір про надання послуги.
  4. Відвідайте церемонію весілля.

Для реєстрації шлюбу необхідно звернутися до будь-якого органу державної реєстрації актів цивільного стану. Реєстрація відбувається за принципом екстериторіальності, тобто ви можете подати документи в будь-якому населеному пункті.

Нагадаємо, Депутат запропонував збільшити термін оновлення даних до 150 днів: "Ми вимагатимемо"

Раніше ми розповідали, що Знадобиться ще один документ: в уряді вигадали нову умову для отримання відстрочки від мобілізації

Також, Як отримати свідоцтво про народження в іншій країні