Україна зараз не вимикає світло вже другий день поспіль. Це трапилося через те, що 27 травня один з атомних блоків на електростанції був підключений до електромережі після ремонту. Це додало 1000 мегаватт електроенергії до системи, і нам не потрібно вимикати світло.

Енергетики планують ремонтувати ще деякі блоки, тому можуть бути відключення світла у майбутньому. З ремонтом енергоблоків на атомних електростанціях в Україні така ситуація: 27 травня вже другий атомний блок цього року пройшов плановий ремонт і знову працює на повну потужність.

Енергетика, фото: Знай.ua

Енергетики намагаються зменшити час ремонту, щоб усі блоки могли працювати ефективно. Стратегічні плани щодо атомної енергетики України такі: планується будівництво чотирьох нових ядерних реакторів на Хмельницькій АЕС, щоб компенсувати втрати потужностей через тимчасову окупацію іншої АЕС.

Якщо ці реактори будуть готові, Хмельницька АЕС стане найбільшою і найпотужнішою в Європі. Щодо пояснень про відключення світла, ситуація не була належним чином пояснена.

Популярні новини зараз

"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони

Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Електроенергетика, фото: delo.ua

Відключення світла пов'язане з ремонтом атомних блоків на електростанціях, але це може бути використано також для обговорення підвищення тарифів на електроенергію.

Нагадаємо, відключення електроенергії: українцям нагадали, що може бути набагато гірше

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що скільки заробили енергетики через підвищення тарифів: цього все одно мало

Вам буде цікаво дізнатися доведеться витрачати заначки та лізти у борги: чиновник назвав реальну вартість електроенергії