Спочатку тариф на електроенергію для населення планували підвищити на 50%, але тепер уряд розглядає інший варіант.

Наскільки можуть підвищити ціну на світло, розповів перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Олексій Кучеренко в інтерв'ю "Громадському радіо".

Тарифи на світло, скріншот: YouTube

В уряді розглядали можливість підвищити тариф для побутових споживачів на 50% – до 3,96 гривні за кіловат. Однак від цієї ідеї відмовилися і навсправжки обговорюють ціну 4,8 гривні за кіловат.

"Безумовно цей робочий варіант про 4,8 гривень трішки лякає тим, що це достатньо значне, як на мене, підвищення. У мене була можливість подивитись обґрунтування цього рішення. Я ним не задоволений, воно слабке, не пояснює, чому саме таке підвищення", - заявив чиновник.

Популярні новини зараз

Мирний план Зеленського чи зникнення путіна? Астрологиня розповіла, як переможе Україна

Тарифи на електроенергію: чому у Європі ціни падають, а в Україні тільки зростають

Яйця їм наші не підходять: ще одна країна просить про заборону продуктів з України

Здеруть не лише за комуналку: українцям встановили додаткову плату за житло

Показати ще

Тарифи на світло, скріншот з відео

За словами Олексія Кучеренка, таке подорожчання аргументують тим, що кінцева ринкова ціна для населення становить 7,47 гривні за кіловат. Втім, йому не зрозуміло, на що витрачатимуться гроші, отримані після підвищення ціни.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, платитимете не 2,64 гривні, а 1,05 за кіловат: українцям пропонують унікальну можливість економії на комуналці.

Також наш портал інформував, ризикуєте залишитися без світла та води, натомість із судовою повісткою: які покарання готують боржникам за комуналку.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що після трирічної "паузи" в Україні хочуть переглянути тарифи на воду: як зміняться платіжки.