Спостерігається неоднозначна ситуація на ринку продуктів харчування, ціни на деякі продукти підвищуються, тоді як інші стають дешевшими. В Україні спостерігається підвищення цін на гречку.

В той час, коли крупи стають дешевшими, про це повідомляє портал Мінфін.

ціни на гречку, цукор, крупи \ фото Знай.UA

Згідно зі статистичними даними, супермаркети підняли ціни на крупи на початку літа. Якщо минулого місяця гречка продавалася за 25,74 грн/кг, то зараз її вартість зросла до 26,57 грн/кг. На графіках, що додаються до звіту, видно, як саме змінилися ціни на гречку.

У той же час, ціна на рис зазнала незначного зниження. Наприклад, довгий рис тепер можна придбати за 53,97 грн/кг, пропарений рис - за 61,27 грн/кг, а круглий рис - за 65,83 грн/кг. Ціни на різні види рису помітно відрізняються залежно від його типу та обробки.

Популярні новини зараз

Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

Показати ще

Крупа, рис: фото recetin

Щодо макаронних виробів, то макарони типу "пір'я" зараз коштують в середньому 29,56 грн/кг. Це показує, що ціни на макарони залишаються досить доступними для споживачів, незважаючи на загальні коливання на ринку продуктів харчування.

Окрім того, варто зазначити, що ціни на тепличні овочі в Україні знизилися. Це позитивно впливає на доступність свіжих овочів для населення, особливо у літній сезон.

Макарони, скріншот з відео

Зниження і підвищення цін може бути пов'язане з різними факторами, включаючи сезонні коливання, зміни в собівартості виробництва та загальну економічну ситуацію в країні.

Нагадаємо, справа не в ціні, і навіть не у фірмі: як готувати на сковорідці, щоб вона не пригорала

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що так бутерброди навіть смачніші: в Україні супермаркети оновили ціни на вершкове масло та ковбасу

Вам буде цікаво дізнатися голодувати не будемо: крупи, яйця та сардельки змінилися в ціні, скільки доведеться заплатити