Мешканцям багатоквартирних будинків доведеться віддавати за комунальні послуги ще більше грошей. У зв'язку зі збитковістю тарифів було ухвалено рішення підняти ціни на послуги з управління багатоквартирним будинком.

Тарифні зміни відбулися у місті Кропивницький. Про це йдеться у матеріалі "Суспільного".

Багатоповерхівка, скріншот: YouTube

Глава міста Олександр Вергун заявив, що перегляд тарифів був вимушеним кроком, оскільки житлово-експлуатаційні організації не змогли б далі працювати та надавати послуги.

Він зазначив, що вартість послуг не змінювалася з 2019 року, а за цей час сильно подорожчали складові тарифу. Зокрема, паливно-мастильні матеріали, електроенергія та інші розхідники.

Популярні новини зараз

Паралельні світи існують і ми живемо в одному з багатьох — фізики провели вражаюче дослідження

В Україні готують новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку

"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони

Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій

Показати ще

"У середньому ціна на це все зросла на 70%. А заробітна плата взагалі зросла на 90%. Тому і виникла необхідність підвищити тариф", - заявив міський голова.

Платіжка. Фото: скрін youtube

Послуга з управління багатоквартирним будинком у середньому подорожчала на 50%. Так, якщо до 15 травня плата у п'ятиповерховому будинку без ліфта становила 3,5 гривні, а в будинках із ліфтом 4,5 гривні, то зараз мешканцям потрібно платити близько 6,8-7,8 гривні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, від червневих платіжок підкосяться ноги: комунальники виставлять збільшені рахунки за вивіз сміття.

Також наш портал інформував, не платити взагалі чи віддавати лише половину: хто з українців може забути про комуналку.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ризикуєте залишитися без світла і води, натомість із судовою повісткою: які покарання готують боржникам за комуналку.