Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики розглянув законопроєкт №11256, який передбачає підвищення акцизів на паливо, та рекомендував народним депутатам прийняти його за основу.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram.

АЗС. Фото: скрін youtube

За його словами, перед тим, як зареєструвати у Верховній Раді законопроєкт №11256, до нього внесли серйозну зміну. Якщо раніше у документі вказувалося, що з 1 липня 2024 року акциз на автогаз має становити 55,60 євро за 1000 літрів, то тепер йдеться про 165 євро за 1000 літрів.

За даними Ярослава Железняка, лобіювала таке різке підвищення акцизу на скраплений газ компанія «УкрНафта». І це сталося в останній момент перед тим, як законопроєкт №11256 зареєстрували у Верховній Раді.

Популярні новини зараз

Школярам встановлять нові правила відвідування уроків: за що суворо каратимуть

Доведеться перебиватися з хліба на воду: яку пенсію дадуть при зарплаті 8000 грн

Українцям запропонували перейти на новий тариф: зменшить рахунки за світло

В Україні "заморожують" виплати на 3 роки: як зміниться реальний розмір пенсій та зарплат

Показати ще

АЗС. Фото: скрін youtube

В Україні зараз бензин А-95 коштує в середньому 55,98 грн за літр, дизельне паливо – 52,73 грн за літр, а автогаз – 26,67 грн за літр. Якщо народні депутати у червні ухвалять законопроект №11256, а президент Володимир Зеленський його допише, то з 1 липня бензин А-95 на українських АЗС подорожчає до 57,42 грн за літр, дизельне паливо – до 55,48 грн за літр, а автогаз – до 32,94 грн за літр.

Останній етап підвищення акцизів на пальне в Україні заплановано на 1 січня 2028 року. Очікується, що через підвищення акцизів на пальне бензин на українських АЗС у 2028 році коштуватиме 63,39 грн за літр, дизельне паливо – 63,3 грн за літр, а автогаз – 38,6 грн за літр. Якщо відштовхуватися від цих цифр, експлуатувати автомобілі з ГБО буде економічно вигідно, як і зараз.

Звісно, ​​ціни на пальне в Україні залежать не лише від акцизів, а ще від кількох факторів. Головні серед них – ціна на нафту та курс гривні.

Нагадаємо, українцям виписують сотні тисяч штрафу за газову плиту: причини покарань і як цього уникнути.

Раніше повідомлялося, точне місце проживання та "сканування" особи: в Україні водіям радять приготуватися.

Також, на українців чекає нове зростання цін на бензин з 1 липня: заправляйте каністри вже зараз.