Відштовхуючись від закону, якщо Ви працюєте, у Вас є право на відпустку. Іноді буває так, що Ви не може використати всі дні відпустки. Тоді Ваш роботодавець повинен Вам заплатити за ці дні.

Українське законодавство відводить важливе місце правам працівників, зокрема, щодо їхнього права на відпустку та компенсацію у разі невикористання цього права.

Відпустка. Фото: Youtube

Забезпечення відпочинку для найманих працівників є ключовим аспектом їхнього трудового життя, але іноді обставини можуть спричинити невикористання належних днів відпочинку.

У таких випадках важливо знати, які права і можливості мають працівники згідно із законодавством, щоб отримати відповідну компенсацію. Давайте розглянемо основні аспекти цього питання в контексті українського законодавства.

Популярні новини зараз

Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Коли ви можете отримати гроші за невикористану відпустку

  1. Коли Вас звільняють.
  2. Якщо Вас призивають на військову службу.
  3. Після смерті.
  4. Якщо Ви хочете гроші замість відпустки.

Важливо знати, що Ви можете отримати гроші тільки якщо Ви не використали принаймні 24 дні відпустки. Це правило не стосується людей до 18 років.

Відпустка. Фото: Youtube

Є випадки, коли у Вас можуть забрати гроші за відпустку з Вашої зарплати, якщо Ви вже отримали відпустку, але після цього Вас звільнили.

Але є ситуації, коли у Вас не можуть забрати гроші з Вашої зарплати, наприклад, якщо Вас звільнили через призов на військову службу або інші причини, які не залежать від Вас.

Якщо Ви не згодні з рішенням вашого роботодавця, можете звернутися до комісії по трудових спорах на вашому підприємстві або до суду. Але потрібно зробити це протягом трьох місяців з моменту, коли Ви дізналися про порушення ваших прав.

Раніше ми писали про те, що нові правила для військових: хто може звільнитися після 1 червня

Крім того, Знай.ua повідомляв, освітян почнуть звільняти: хто в черзі залишити свій стіл порожнім

Також наш портал інформував, скільки українці відпочиватимуть у червні: усі вихидні дні