Українці, яким відмовили у призначенні житлової субсидії, можуть повторно звернутися за допомогою. Хто отримає другий шанс, розповіли у пресслужбі Пенсійного фонду України.

Однією із найчастіших причин відмови у житловій субсидії є наявність заборгованості на комунальні послуги. Однак, якщо питання з боргом вирішити протягом двох місяців від початку оформлення субсидій на новий період, то ПФУ перегляне своє рішення та призначить допомогу заднім числом.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Для цього необов'язково повністю оплачувати борг. Як варіант, оформити з постачальником послуг договір про реструктуризацію, отримати субсидію та частинами повертати суму заборгованості, а також сплачувати поточні рахунки.

"Якщо питання заборгованості буде вирішено протягом 2-х місяців з початку неопалювального сезону, то на підставі наданих документів житлову субсидію призначать з 1 травня 2024 року", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз

Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Показати ще

Нарахування субсидій, кадр з відео

При якому боргу відмовлять у субсидії

Пенсійний фонд не надає субсидії особам, які мають прострочену заборгованість на строк понад 3 місяці та у розмірі від 680 гривень.

Якщо людина не визнає заборгованість, вважаючи, що суму нарахували неправомірно, вона має право оскаржити це в судовому порядку.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, прийшло лихо, звідки не чекали: кого з українців можуть змусити повернути частину субсидії.

Також наш портал інформував, житлові субсидії під час війни: що потрібно зробити, щоб виплати не анулювали.

Крім того, ми писали, не платити взагалі або віддавати лише половину: хто з українців може забути про комуналку.