Деяким українцям невдовзі можуть ще раз підняти тарифи на холодне водопостачання.

Подорожчання може статися у місті Шостка, що на Сумщині. Місцевий водоканал вимагає невідкладного встановлення економічно обґрунтованих тарифів.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

За рішенням виконкому, тарифи на холодну воду для жителів Шостки підвищили на 15% з 1 квітня 2024 року. Ще одне подорожчання має відбутися з 1 липня – на 10%.

Проте місцевий водоканал закликає владу переглянути рішення та встановити економічно обґрунтовані тарифи, оскільки навіть із новими цінами підприємство працює в збиток.

Популярні новини зараз

Без світла по 20 годин: мешканцям багатоповерхівок радять підготуватися до суворої зими

Війна в Україні триватиме до 2029: відомий астролог шокував передбаченням

"Нафтогаз" та "Газмережі" дали час до 5 липня: що має зробити кожен споживач

Терміново змінюємо пенсійне посвідчення: у ПФУ розповіли українцям про важливий процес

Показати ще

Комунальники заявили, що робота підприємства опинилася під загрозою, зокрема через те, що водопровідні та каналізаційні мережі перебувають в аварійному стані та потребують постійного обслуговування, ремонту та заміни. Крім того, не вистачає коштів на закупівлю електроенергії та виплату зарплат.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Який тариф хочуть встановити для населення у водоканалі, не розкривають. Водночас не відомо, чи піде влада на черговий непопулярний крок, чи компенсує різницю в тарифах з бюджету.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, доведеться митися в річці та збирати дощову воду: водоканальники вирішили підняти тариф одразу на 170%.

Також наш портал інформував, перевірка лічильника вважатиметься незакінченою: комунальники нагадали про важливий нюанс.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що від червневих платіжок підкосяться ноги: комунальники виставлять збільшені рахунки за вивіз сміття.