Якщо ситуація в енергосистемі не зміниться на краще, то в зимовий період на українців чекають досить тривалі відключення електроенергії. Про це заявив колишній міністр енергетики Олексій Оржель в ефірі "Українського Радіо".

У липні українцям доведеться сидіти без електроенергії приблизно по 6 годин. У цей період очікується пік споживання, а також атомні блоки виходитимуть на планові ремонти.

Енергетики. Фото: скрін youtube

Далі складний період споживачів може очікувати із грудня, якщо не вдасться максимально відновити генерацію. У зимовий період відсутність світла може досягати 8-12 годин на добу.

"Тобто, якщо брати поточну ситуацію і якщо ми нічого не відновимо, то, дійсно, обмеження можуть бути досить великі – 8-12 годин. Якщо ж ми зможемо організуватися і щось відновити, то обмеження будуть менші", - вважає ексміністр.

Популярні новини зараз

За шкалою від 1 до 12 – все катастрофічно погано: українців закликали роками терпіти відключення

Доплата 20% від розміру пенсії: кому з пенсіонерів підкинуть грошенят

Як уберегти новий холодильник від постійних відключень світла: запам'ятай ці правила

Наказ – гасити: в Україні відключають житлові будинки від критичної інфраструктури

Показати ще

Відключення електроенергії. Фото: скрін youtube

Олексій Оржель підкреслив, що навіть за найоптимістичнішого сценарію повністю уникнути обмежень не вийде. Однак вони можуть бути м'якшими, якщо вийде щось відновити.

Також на ситуацію можуть вплинути самі українці, графіки відключень можуть скоротити, якщо споживачі зможуть навчитися вмикати прилади та рівномірно розподілити їх використання протягом доби.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ліміти споживання електроенергії зміняться: українцям пообіцяли справедливіші та стабільніші графіки відключень.

Також наш портал інформував, в YASNO роздали важливі вказівки на літо: що вимагають від споживачів.

Крім того, ми писали, українцям доведеться частіше сидіти без світла: як економити електрику з бойлером у квартирі.