Частина українських пенсіонерів може розраховувати на підвищені надбавки до виплат майже 300 гривень. Про це сказано на сайті Пенсійного фонду України.

Українське законодавство передбачає нарахування деяким категоріям пенсіонерів надбавок до виплат. Зокрема, грошовий бонус надається громадянам, які мають статус Почесного донора України.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Розмір надбавки пенсіонерам з таким статусом було збільшено у 2024 році – з 258,9 до 292 гривень на місяць. Суму виплати перераховують регулярно відповідно до встановленого в Україні прожиткового мінімуму.

"Статус Почесного донора України може отримати людина, яка безоплатно здала 40 разових максимально допустимих доз крові або 60 разових максимально допустимих доз плазми крові", - пояснили у ПФУ.

Популярні новини зараз

Українців огорнуть спекою, але не дадуть забути про грози: прогноз погоди до 23 червня

Плюс 570 грн щомісяця: в Україні пенсіонерам дозволили отримати "бонус" до основних виплат

На Україну насувається епічна магнітна буря: триватиме 5 днів

Готуйте додаткові 300 гривень: українцям прийдуть перераховані платіжки

Показати ще

Пенсійний фонд, скріншот: YouTube

Якщо людина тільки набула статусу Почесного донора, то для отримання надбавки їй слід звернутися до будь-якого сервісного центру Пенсійного фонду. При собі необхідно мати паспорт або інший документ, що посвідчує особу, а також ідентифікаційний номер та посвідчення донора.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українські пенсіонери стануть багатшими, але "губу розкочувати" не потрібно: яку надбавку можна отримати влітку.

Також наш портал інформував, окрім тебе – ніхто не вирішить: чи можна українцям сплачувати добровільні внески, перебуваючи за кордоном.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що робити українцям передпенсійного віку, яким не вистачає стажу: рекомендації від Пенсійного фонду.