Споживачі природного газу в Україні оплачують не лише використаний обсяг блакитного палива, а й послуги щодо його транспортування та розподілу. Це ні для кого не було таємницею. Однак, згідно з новими рішеннями, формат однієї з платіжок для населення незабаром зазнає змін.

Компанія "Газмережі", яка відповідає за доставку газу кінцевим споживачам, закликає своїх абонентів перейти на інший формат оплати за розподіл палива.

Газові прилади Фото: скрін youtube

Акцентується увага, що процес друку паперових квитанцій потребує значних ресурсів, зокрема, електроенергії.

Зважаючи на складну ситуацію в енергосистемі країни "Газмережі" пропонують відмовитися від традиційних платіжок на папері та перейти на електронний документообіг.

Популярні новини зараз

В Україні готують пенсійну реформу – старенькі мають зрадіти новим виплатам

Українцям обіцяють глобальні пенсійні зміни: буде розміром 60% від зарплати

Ось таким був дідусь "Запорожця": рідкісні кадри унікального прототипу із кузовом незвичайної форми

Пільговий зв'язок для пенсіонерів: у "Київстар" пояснили, як підключити

Показати ще

Альтернативою паперовим рахункам тепер є електронні квитанції, які споживачі можуть легко і швидко оформити в інтернеті, як і здійснити оплату послуг розподілу газу. Через особистий кабінет на офіційному сайті компанії.

Платіжки за газ. Фото: скрін youtube

Для отримання квитанції потрібно виконати кілька звичайних кроків: увійти до особистого кабінету, перейти до розділу "Історія розрахунків", натиснути кнопку "Отримати рахунок". За бажанням квитанцію можна зберегти на своєму пристрої для подальшого використання.

Також сплатити розподіл газу можна через вкладку "Актуальний рахунок" в особистому кабінеті, де відображатиметься інформація про поточний платеж.

Важливо пам'ятати, що оплату за доставку газу слід здійснювати авансом щомісяця до 20 числа поточного місяця.

Нагадаємо, уряд встановив жорсткі обмеження на електроенергію – кого торкнеться

Як повідомляв "Знай.uа", як домашні вихованці впливають на вартість оренди житла в Україні та які міста більш pet-friendly

Знай.uа писав, чекайте на справжню лавину подорожчань: що підніметься в ціні через зростання тарифів і валютного курсу