Українцям можуть виписати величезні штрафи за електролічильники. Що може стати причиною санкцій, розповіли на офіційній facebook-сторінці АТ "Вінницяобленерго".

Фахівці обленерго регулярно проводять рейди, щоб виявити порушників серед споживачів електричної енергії. Зірвана або пошкоджена пломба на електролічильнику може призвести до накладення величезного штрафу.

Електролічильник. Фото: скрін youtube

Так, якщо енергетики виявлять незаконне втручання у прилад обліку електроенергії, то сума штрафу може сягати десятків тисяч гривень і навіть більше. При цьому споживач може заплатити суму вдвічі вищу, якщо не визнає крадіжку електроенергії, адже в такому разі на його плечі ляжуть ще й витрати на відповідну експертизу.

"У разі невизнання порушення – пломбу буде направлено на незалежну експертизу. І в разі підтвердження організацією, яка має таке право відповідно до законодавства, до суми штрафу буде додано ще й вартість експертизи, що може бути співрозмірною із сумою нарахувань за крадіжку", – попередили енергетики.

Популярні новини зараз

Сюрприз напередодні зими: з 1 жовтня будуть нові тарифи на опалення та гарячу воду

ПриватБанк встановлює обмеження на зняття готівки: що радять клієнтам

Комунальники вирішили встановити тарифний рекорд: з липня доведеться платити набагато більше

Українцям обіцяють глобальні пенсійні зміни: буде розміром 60% від зарплати

Показати ще

Електролічильник. Фото: скрін youtube

Пломбу на пристрої обліку електроенергії можна пошкодити й випадково. Якщо так сталося, то споживач повинен негайно проінформувати оператора системи розподілу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, мовчати не можна, покарають: що робити, якщо помітили збої в роботі електролічильника.

Також наш портал інформував, якщо не потрібні проблеми з платіжками та штрафи: що потрібно знати власникам електролічильників.

Крім того, ми писали, з інших беруть кілька тисяч: кому з українців задарма встановлять двозонні електролічильники.