Міністерство аграрної політики та продовольства України запроваджує нові гігієнічні стандарти для забезпечення належного рівня безпеки та якості продуктів на ринках сільськогосподарської продукції.

Починаючи з жовтня поточного року всі, хто продає свою продукцію на ринках, незалежно від форми власності чи підпорядкування, зобов'язані дотримуватись низки вимог.

Люди на продуктовому ринку

Одним із ключових нововведень є обов'язкове отримання експлуатаційного дозволу або реєстрація потужностей агропродовольчого ринку відповідно до Закону України "Про основні засади та вимоги безпеки та якості харчових продуктів".

Крім того, для забезпечення належного контролю за якістю на території ринку має функціонувати акредитована лабораторія. У разі відсутності такої лабораторії ринок не матиме права на провадження діяльності.

Популярні новини зараз

Категорії українців, які матимуть право на відстрочку з 1 липня

Власники квартир та будинків отримають космічні штрафи, якщо не встигнуть до 1 липня – що треба зробити

Таких зібрали всього три "ластівки": у мережі показали унікальне тридверне авто від ЗАЗ

Доведеться вмикати режим тотальної економії: українцям приготували нове підвищення тарифів

Показати ще

Жінка на продуктовому ринку

Оператори ринків зобов'язані створити належні умови для роботи лабораторії, забезпечивши її приміщеннями з опаленням, електропостачанням, вентиляцією, водопостачанням та водовідведенням.

Це необхідно для забезпечення якісного та об'єктивного контролю безпеки продукції, що реалізується на ринку.

Окремі розділи присвячені питанням реалізації харчових продуктів та тварин, призначених для виробництва продуктів харчування, заходів боротьби зі шкідниками та гігієни персоналу.

Нагадаємо, не пропустіть: де та як отримати продуктову допомогу в Україні

Як повідомляв "Знай.ua", м'ясо стало недосяжною розкішшю: нові ціни шокують українців

Знай.uа писав, покладіть у холодильник монетку - трюк, який збереже від харчових отруєнь