В Україні спостерігається стрімке зниження цін на молоду картоплю та інші овочі нового врожаю. Про це свідчить моніторинг видання OBOZ.UA, а також дані порталу "Мінфін".

Виробники почали знижувати ціни на молоду картоплю. У середині червня цінник на популярний продукт знизився майже на чверть порівняно з першими продажами у середині травня.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Якщо перша молода картопля пропонувалася українцям у середньому по 100 гривень за кілограм, то зараз у великих супермаркетах цінник просів до 28,87 гривні. Проте деякі мережі утримують ціни на вищому рівні – 40 гривень за кіло. Здебільшого на прилавках імпортний овоч.

Ціни на овочі, фото: Знай.ua

Популярні новини зараз

Графіки відключення електроенергії на 27 червня

Будемо сидіти не тільки без світла, але й без води – українцям погрожують жорсткішими обмеженнями

Списують гроші, навіть якщо вимкнено інтернет: українець попередив клієнтів Vodafone

Сюрприз напередодні зими: з 1 жовтня будуть нові тарифи на опалення та гарячу воду

Показати ще

Ціни на молоду капусту та цибулю

Середня вартість молодої капусти у травні становила 28,85 гривні за кілограм. У середині червня цінник знизився більш ніж удвічі – до 12,36 гривні за кіло. Щобільше, овоч можна знайти й дешевше. Наприклад, у мережі Metro він пропонується по 9,26 гривні за кіло.

Ціни на молоду капусту. Фото: скрін Мінфін

Молода цибуля також стала набагато доступнішою. Якщо минулого місяця кілограм у середньому коштував 48,26 гривні, то в середині червня заплатити доведеться лише 21,26 гривні за кіло. Auchan овоч пропонується найдешевше - по 19,90 гривні за кілограм.

Ціни на молоду цибулю. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на соняшникову олію, яйця та хліб: економіст дав несподіваний прогноз.

Також наш портал інформував, у супермаркетах подешевшала частина молочних продуктів: що можна взяти за вигіднішими цінами.

Крім того, ми писали, сума у ​​чеку не порадує: як змінилася вартість популярних видів сиру.