Українці активно готуються до наближення опалювального сезону, особливо враховуючи прогнози аналітиків про надзвичайно холодну зиму. Згідно з порадами деяких експертів, частині мешканців великих міст варто розглянути можливість тимчасового переїзду до сільської місцевості, де умови для опалення можуть бути менш проблемними.

Дрова, деревина / фото: Freepik

Нарада під головуванням віцепрем'єр-міністра Ірини Верещук зосереджувалась на забезпеченні дровами тих, хто потребує особливої уваги у холодну пору.

Серед найбільш вразливих категорій населення, для яких планується безкоштовна допомога з опалення, вказані переселенці, ветерани війни, люди похилого віку, люди з інвалідністю, багатодітні та прийомні сім'ї, одинокі батьки, безробітні та особи з маленькими доходами.

Дрова. Фото скріншот з Youtube

Популярні новини зараз

Приймати ванну будемо тільки у свята: водопостачання може подорожчати майже вдвічі

"Нафтогаз" та "Газмережі" дали час до 5 липня: що має зробити кожен споживач

Термінова новина для водіїв: що зміниться після 10 липня

Весь світ може більше не побачити легендарних ABBA разом: один із музикантів розкрив таємницю

Показати ще

Основна увага на нараді була зосереджена на зборі даних щодо потреб цих груп у дровах, а також на питаннях їхньої доставки, розподілу та вивантаження. Планується, що фінансування цих заходів здійснюватиметься за рахунок міжнародних партнерів та Українського гуманітарного фонду (UHF).

Уряд також зазначив, що вже найближчими днями будуть розроблені рекомендації для внесення відповідних коригувань у план забезпечення опалювання вразливих верств населення.

Дрова - фото Kaminholz Rhein-Ruhr

Паралельно із цим продовжуватиметься робота над розробкою нових заходів, спрямованих на підтримку соціально вразливих громадян під час найсуворіших зимових умов.

Також наш портал інформував, без світла і тепла: жителів мегаполісів закликали придбати хату у селі

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що взагалі залишитеся без світла: енергетики закликали економити ще більше, як це зробити

Вам буде цікаво дізнатися холод забирає своє: в "Укренерго" впевнені, що без світла може опинитися будь-яка область