Генеральний директор Yasno Сергій Коваленко пояснив, як відбуватимуться відключення та які фактори впливають на їх тривалість і частоту.

Згідно з новими правилами, кожен регіон України має розділити кінцевих споживачів на шість груп або черг з приблизно однаковим рівнем споживання електроенергії. Це дозволяє "Укренерго" контролювати та регулювати навантаження, віддаючи команди на відключення однієї, двох або трьох груп/черг залежно від поточної ситуації.

Тарифи на світло, скріншот: Facebook

Такий підхід забезпечує більш рівномірний розподіл тривалості відключень по всій країні, зменшуючи ризик того, що в одних регіонах люди сидітимуть без електроенергії довше, ніж в інших.

Коваленко зазначив, що систему можна вдосконалити, створивши більше черг, оскільки не всі регіони сформували групи коректно. Перший рівень справедливості – це розподіл обмежень між регіонами, який контролює "Укренерго". Другий рівень – це відповідальність місцевих операторів систем розподілу, які повинні дотримуватись встановлених графіків відключень.

Популярні новини зараз

Весь світ може більше не побачити легендарних ABBA разом: один із музикантів розкрив таємницю

"Газмережі" попередили власників газових плит, котлів та обігрівачів: що має зробити кожен

Споживачам електроенергії дали 5 днів: що потрібно зробити кожному

Українцям будуть по-новому виплачувати пенсії: що змінилось

Показати ще

Виконання команд від "Укренерго" на місцях інколи стикається з технічними труднощами. Наприклад, автоматика може не спрацювати, і тоді відключення або ввімкнення електроенергії доводиться робити вручну. Також обладнання на місцях може виходити з ладу через нерівномірне навантаження та часті перемикання.

Коваленко підкреслив, що стан системи сьогодні не ідеальний, але Yasno постійно аналізує роботу своїх та інших операторів, щоб покращити обслуговування своїх клієнтів.

Нагадаємо, Сума у ​​платіжці не збігається з рівнем споживання: у YASNO розповіли, що робити

Раніше ми розповідали, що Українців заохотять встановлювати вітрові електростанції: як це зробити

Також, Комунальники вирішили встановити тарифний рекорд: з липня доведеться платити набагато більше