Централізоване водопостачання та водовідведення можуть подорожчати майже вдвічі. Перерахунок тарифу анонсували у Нікополі, що на Дніпропетровщині. Про це стало відомо із заяви міського голови Олександра Саюка під час пресконференції.

Послуги водоканалу коштують побутовим споживачам 33 гривні. Цей тариф залишався незмінним із січня 2022 року і за цей проміжок часу став збитковим. Щоб підприємство могло виконувати свої обов'язки, місцева влада регулярно нараховує дотації з бюджету.

Тарифи на воду, скріншот: YouTube

"Цей тариф збитковий, і місто постійно надає з бюджету дотації водоканалу, щоб воно могло функціонувати та надавати послуги", - заявив чиновник.

Зазначається, що тариф на воду та каналізацію можуть підвищити майже вдвічі – до 63 гривень. Відповідні розрахунки вже направлені до НКРЕКП, очікується рішення регулятора.

Популярні новини зараз

Негайно повідомте ТЦК або отримаєте штраф до 60 тисяч гривень: українцям приготували нові правила

Гороскоп на липень-2024 для всіх знаків Зодіаку: відмова Козорогів, поїздка Овнів та розваги Близнят

Тариф 7,96 грн/куб не для всіх: кому доведеться віддавати більше грошей за газ

На які спеціальності є сенс вступати: поради для абітурієнтів

Показати ще

Водопостачання. Фото: скрін youtube

Олександр Саюк наголосив, що йдеться про вартість води, яка подається не з магістрального водопроводу. Тариф на воду з водопроводу буде ще вищим, але про подорожчання "в рази" не йдеться.

"Буде дорожче не в рази, а на відсотки", - попередив міський голова.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, доведеться включати режим тотальної економії: українцям приготували нове підвищення тарифів.

Також наш портал інформував, доведеться митися в річці та збирати дощову воду: водоканальники вирішили підняти тариф одразу на 170%.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, від червневих платіжок підкосяться ноги: комунальники виставлять збільшені рахунки за вивіз сміття.