На Одещині офіційно затвердили нові тарифи на централізоване водопостачання та каналізацію.

Більше платити доведеться мешканцям кількох населених пунктів – Біляївка, Мирне, Майори, Повстанське, Кагарлик. Про це інформує місцеве видання "Біляївка.City".

Водопостачання. Фото: скрін youtube

Комунальне підприємство "Біляївський водоканал" перерахувало тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення. Місцева влада підтримала ініціативу комунальників - вартість послуг "підтягнула" до економічно обґрунтованого рівня.

Так, з 1 липня 2024 року плата за холодну воду зростає до 27,32 гривні за кубометр. Водночас каналізація буде відчутно дорожчою - 47,64 гривні за кожен кубометр стоків.

Популярні новини зараз

У кожного будинку буде свій котел? В Україні готуються до різкого підвищення тарифів на тепло

Без світла по 20 годин: мешканцям багатоповерхівок радять підготуватися до суворої зими

Термінова новина для водіїв: що зміниться після 10 липня

"Газмережі" попередили власників газових плит, котлів та обігрівачів: що має зробити кожен

Показати ще

Платіжки. Фото: скрін youtube

Варто нагадати, що у великих містах рішення щодо підвищення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення приймається лише після ухвалення відповідного рішення Національною комісією, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). В той самий час у невеликих населених пунктах тарифні питання вирішуються на рівні місцевої влади.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, перебої з водою і проблеми з каналізацією: в осінньо-зимовий період будуть нові труднощі.

Також наш портал інформував, доведеться митися в річці та збирати дощову воду: водоканальники вирішили підняти тариф одразу на 170%.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що "Київводоканал" заявив про необхідність перегляду тарифів: подорожчання може пройти у два етапи.