Рано чи пізно українцям доведеться платити за електроенергію за ринковими тарифами. Про це заявив віцепрезидент з енергетики Українського національного комітету Міжнародної торгової палати (ICC Ukraine) Олександр Трохимець.

Вартість електричної енергії для населення довелося підвищити, оскільки державні "Енергоатом" та "Укргідроенерго" вже не могли фінансувати штучно занижений тариф.

Електроенергія Фото: скрін youtube

Втім, навіть новий тариф не покриває вартість виробництва електроенергії та витрати на її транспортування кінцевому споживачеві.

Олександр Трофимець заявив, що питання запровадження ринкових тарифів на світло рано чи пізно буде вирішено. Водночас він наголосив, що люди, які не зможуть подужати нову ціну, мають отримувати адресну допомогу від держави.

Популярні новини зараз

Українці можуть не платити за мобільний зв’язок цілий рік — які умови

Головне за 2 липня: розлучення Каменських, підвищення цін на гарячу воду, доплати пенсіонерів та мобілізація авто

Автовласники мають лише 10 днів: хто зважився на процедуру, має поспішити

Більшу частину дня будемо з електроенергією: експерти побачили "світло наприкінці тунелю"

Показати ще

Рахунки за світло. Фото: скрін youtube

Варто нагадати, що ринкова вартість електричної енергії, за даними уряду, в Україні становить близько 7-8 гривень за кожний кВт/год.

Якщо припустити, що тариф піднімуть до цього рівня, то навіть за скромного споживання (150 кВт) українці будуть змушені платити близько 1050-1200 гривень на місяць. А при споживанні 250 кВт платіжка збільшиться до 1750-2000 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, тариф на світло: скільки доведеться платити, якщо удари по енергосистемі триватимуть.

Також наш портал інформував, сидітимемо не лише без світла, а й без води – українцям загрожують жорсткішими обмеженнями.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, космічні платіжки – найкращий мотиватор: новий тариф на світло має "перевиховати" споживачів.