Сезон консервації в Україні зазвичай триває з весни до осені. У цей час українці активно готують різноманітні овочі, фрукти, ягоди та зелень на зиму. Разом із початком такого сезону традиційно зростають ціни на сіль та цукор, які використовуються у більшості рецептів.

За даними порталу "Мінфін", вартість солі в липні порівняно із середньою ціною в червні не змінилася. Купити її, як і раніше, можна за ціною 35,74 грн/кг.

Водночас, ціна на цукор почала зростати. Це зростання пов'язане з початком сезону заготівлі ягід, таких як малина, полуниця, смородина та аґрус, що традиційно потребують багато цукру для консервування.

У червні кілограм цукру коштував 29,86 грн. Станом на 1 липня ціна піднялася до 30,62 грн. Це зростання пояснюється підвищеним попитом на цукор в період активної консервації ягід та фруктів.

Популярні новини зараз

Українка вкрала кафе у японського героя-волонтера Фумінорі Цучіко: він розчарований у всіх нас

Жителі трьох областей зможуть не платити за газ цієї зими: кому допоможуть

Українцям підказали, як відмовитись від результатів ВЛК – важливі нюанси, про які не скажуть лікарі

Українці з низьким доходом або "нулем" у гаманці отримають по 2 та 3 тисячі гривень

Показати ще

Крім того, Знай.ua повідомляв, сезон консервації у розпалі: як правильно стерелізувати банки, щоб вони не вибухали

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, зробити тушонку - як на пошту сходити: рецепт, який стане у нагоді всім

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що айсмачніша консервація на зиму: рецепт асорті з помідорів та огірків в одній банці