Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які з великою відповідальністю стежать за своїми платіжками з комуналки, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що Україна підписала меморандум із МВФ, згідно з яким зобов'язана підвищити тарифи на комунальні послуги.

Згідно з умовами від Міжнародного валютного фонду, незабаром мільйонам українців варто очікувати на підвищення тарифів на газ та електрику.

Так, Україна підписала з МВФ новий меморандум для отримання нового кредиту, який передбачає підвищення тарифів до ринкової вартості.

Гроші та платіжна квитанція

Як відомо, тарифи на електроенергію в Україні підвищили до 4,32 грн за кіловат з 1 червня, хоча наголошували, що ринкова вартість — вдвічі більша. На газ тариф залишається фіксованим уже другий рік – до 30 квітня 2025 року більшість українців платитимуть по 7,96 грн за кубометр.

Популярні новини зараз

У Києві хочуть переглянути тарифи на опалення: скільки доведеться платити

Кабмін ухвалив важливе рішення щодо пенсій українців: що буде з виплатами

Українцям пояснили, навіщо світло вимикають уночі, коли всі сплять

Українців очікує подорожчання двох комунальних послуг: кому готуватись до тарифного "нокауту"

Показати ще

МВФ, ілюстративне фото: Flickr

У 74-му пункті підписаного меморандуму йдеться про те, що на відновлення зруйнованої електрогенерації у зв'язку з обстрілами Росією енергетичних об'єктів потрібно мінімум 1 мільярд доларів.

Частину цих грошей планують одержати саме від споживачів за рахунок підвищення тарифів на електроенергію. Підвищення тарифів планується після війни.

Тарифи на світло, скріншот: YouTube

Також планується підвищення тарифів на газ. При цьому наголошується, що вразливі домогосподарства мають отримувати необхідну допомогу, тобто субсидії.

Нагадаємо, якщо немає субсидії – буде боляче: в Україні посеред літа зростуть квитанції на світло, газ та воду.

Раніше повідомлялося, тарифи на проїзд у тролейбусах: чи чекає на українців новий удар по гаманцях.

Також, тарифи на гарячу воду з 1 липня: подорожчання буде, але зачепить не всіх.