У бюджетній декларації передбачили заморожування прожиткових мінімумів до 2027 року. У зв'язку з цим у 2025 році в Україні не буде підвищення мінімальної зарплати та пенсії. Про це йдеться у матеріалі порталу OBOZ.UA.

В Україні за час повномасштабної війни загальний рівень бідності зріс у 1,5-1,7 раза. При цьому "глибока бідність" досягла рекордних значень - зросла більш як у 5 разів. Багатьом людям бракує коштів на забезпечення елементарних потреб.

Пенсія. Фото: скрін youtube

У 2025 році ситуація може загостритися ще сильніше, оскільки у бюджеті не передбачили підвищення мінімальної пенсії та зарплати. У зв'язку з цим для частини пенсіонерів виплати залишатимуться незмінними. Ідеться про ті категорії, які отримують виплати у розмірі 2361 гривні.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще

"Ми для вікових груп мінімальну пенсію підвищуємо окремим рішенням уряду. Тому для більшості мінімальна пенсія все одно зростатиме, але щодо загального рівня мінімальної пенсії та мінімальної зарплати, на жаль, їх буде заморожено", - кажуть в уряді.

Водночас щорічна індексація пенсійних виплат у 2025 році має відбутися за планом - з 1 березня.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, Кабмін ухвалив важливе рішення щодо пенсій українців: що буде з виплатами.

Також наш портал інформував, що влітку українці можуть втратити законні пенсії: список документів, які важливо показати у ПФУ.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, чи можна прискорити отримання пенсійних виплат в Україні: спробувати цей спосіб може кожен.